Welkom bij Beeren groenteteelt

Over ons

Leuk dat je ons hebt gevonden! Op deze pagina vertellen we je graag meer over ons bedrijf Beeren Groenteteelt en hoe het allemaal begon.

Heb je een vraag over onze producten of wil je als lokale ondernemer met ons samenwerken? Neem dan contact met ons op.

4 Generaties Beeren met Rob als baby

Een stukje Beeren geschiedenis

1941: Hoe het begon

Opa Sjeng Beeren (1e van links op de foto) en oma Marie, begonnen tijdens de tweede wereldoorlog, naast het houden van vee ook met het verbouwen van asperge- en augurkenplanten. In het toen gemengde bedrijf (akkerbouw en tuinbouw) werden eerst jonge plantjes gekweekt, maar later ook de eindproducten.

Supermarkten zoals we ze nu kennen bestonden toen nog niet. Dus het was de normaalste zaak van de wereld dat je eigen-gekweekte producten aan huis verkocht. En die geschiedenis zou zich vele jaren later herhalen…

1968: De 2e generatie

Een jaar voordat de eerste mens een voet op de maan zette, namen zoon Jo Beeren en zijn echtgenote Toos het bedrijf van Sjeng en Marie Beeren over.

Het bedrijf groeide gestaag en in de jaren 80 werd besloten om met de varkenshouderij te stoppen. In plaats daarvan ging men verder met het telen van asperges en diverse andere groente. In 1987 werd het idee opgevat om naast de al bestaande producten ook courgettes te gaan telen.

1990: De 3e generatie dient zich aan

Het wordt steeds drukker op het Beeren ‘nest’. Want bijna 50 jaar nadat ‘opa Beeren’ het bedrijf had opgericht, treedt ook kleinzoon Rob in het bedrijf. Ondanks dat de tijd en de daarbij behorende ontwikkelingen sinds 1941 niet hebben stilgestaan, is één ding overeind gebleven. En dat is de passie voor het telen van groente.

Die toewijding zorgt er nu, decennia later voor, dat Beeren Groenteteelt zich heeft gespecialiseerd in de teelt van asperges, courgettes en Chinese kool. En daarmee is het tot een toonaangevend bedrijf in de sector uitgegroeid.

1997: De gele courgette wordt geboren

Groene courgettes kende men in deze tijd wel. Maar gele courgettes waren een unicum. En dat zijn ze nog steeds.

De teelt van gele courgettes (en zeker in de volle grond) vergt veel aandacht en toewijding omdat deze soort veel gevoeliger is dan de groene tegenhanger.

Maar Rob Beeren heeft zich deze vorm van tuinbouw eigen gemaakt en mag zich ondertussen gerust een ‘autoriteit’ op het gebied van de gele courgette noemen.

Beeren Groenteteelt zoals we het nu kennen

In 2004 werd het groenteteelt bedrijf volledig overgenomen door Rob Beeren en zijn vrouw Leontien Beeren-Verheijen. Samen runnen ze het bedrijf aan de Brumholt.

Door de juiste keuzes te maken is er inmiddels een jaarrond teeltprogramma ontstaan. Om vruchtwisseling in de foliekas toe te passen, werd in 2021 ook nog gestart met kleinschalige aardbeienteelt.

In hetzelfde jaar werd ook de Boerderij Automaat aan huis een feit. De verkoop aan huis is in de afgelopen jaren sterk gegroeid omdat de hedendaagse consument een eerlijk product van ‘om de hoek’ weet te waarderen.

Ook de realisatie van de Boerderij Automaat werd een heuse familieaangelegenheid. Dochter Rian zorgde voor de technische bouwtekening van het verkoophuisje, zoon Luc bouwde het en zoon Thijs leverde de nodige hand- en spandiensten.

Rob

Leontien

LEKKER VERS, LEKKER DICHTBIJ

2021: De Boerderij Automaat

De verkoop aan huis zoals die in vroegere dagen gebruikelijk was, is door de komst van grootverbruikers, veilingen en supermarkten langzaam uit het straatbeeld verdwenen.

Toch waarderen veel mensen tegenwoordig weer een aanbieder ‘om de hoek’ die staat voor kwaliteit en een eerlijke prijs. Om die reden zijn we in 2021 gestart met de verkoop aan huis, via onze Boerderij Automaat.

OPENINGSTIJDEN: VAN 7.00 UUR TOT 22.00 UUR

mAKKELIJK BETALEN MET PIN

VOLDOENDE PARKEERGELEGENHEID

wisselend aanbod van seizoens- en streekproducten

actueel aanbod
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00